28 November 2016

Penyakit Berkaitan Berat Berlebihan / Gemuk


p/s : Admin pun  tengah kuruskan badan.. Jom kita kuruskan badan dan jalani hidup dengan sihat.

Sumbangan kepada Madrasah Tahfiz al-Quran di Segamat


Madrasah Tahfiz al-Quraan


Segala sumbangan boleh dimasukkan ke dalam Bank Islam di akaun:
Bank Islam: 01078010017368
Nama Pemegang Akaun: MADRASAH TAHFIZ AL-QURAN DAN PENGAJIAN KITAB THURAS

"Infaq ke Jalan Allah"
"What you give, you get back"

26 November 2016

Format dan Baiki Murah Komputer di Melaka (Ayer Keroh , Durian Tunggal , Bukit Katil dll) ( Format and Repairing Computer / Laptop at Malacca)





Komputer anda rosak? 
Skrin pecah?, keyboard rosak?, pc/laptop tak hidup?, lampu nyala tapi skrin tak hidup?,
Tarikh dah betulkan tapi balik ke tarikh bertahun-tahun lepas?




Pakar dalam memformat , membaiki dan juga menjual pc dan laptop second hand
dengan harga yang murah dari kedai.
Kenapa murah? kerana saya membuat secara freelance (sambilan) ofkos la murah!!
:) :)

Servis yang ditawarkan :
- FORMAT komputer ; laptop serendah RM30 siap software lagi.
 (Juga ada sediakan Deep Format)
Juga membaiki LCD dan LED dengan harga yang amazing!! murah punya!!
- BAIKI komputer dan laptop (Baiki Motherboard, Keyboard, Bateri CMOS, Power Supply (Board dan PowerPlug) dan macam-macam lagi.

  , USB Panel dan Semua bahagian komputer dan laptop.
- MENJUAL laptop dan komputer yang murah dengan spec yang tinggi.
- SETTING WiFi (Supaya tak mudah di ceroboh) , Networking dan semua setting
berkaitan komputer.
- Semua berkaitan komputer dan laptop boleh kontek saya.

Apa tunggu lagi, hubungi saya segera!!
-Wan-

O13-622.66.70

layari : Iwaniz Computer

25 November 2016

Khasiat Tempe Yang Anda Tidak Ketahui








Tempe ni kalau makan panas-panas memang best gila kot! Biasanya tempe dijual di kedai runcit atau pasaraya dengan bersalut plastik ataupun suratkhabar. Goreng pun sedap , buat sambal tempe lagi sedap! Makanan ini sangat sinonim dengan masyarakat di Indonesia ataupun jawa.  Rugi kalau korang tak suka makan tempe tau, nak tahu kenapa? Ini sebab-sebab yang korang perlu tahu:

1)Tempe mengandungi khasiat kalsium yang sama dengan air susu. Kajian ini dikeluarkan sendiri oleh Timbalan Dekan dan Professor Pemakanan Dietetik UKM. Selain itu, tempe berkesan untuk mencantikkan wajah korang.

2) Ya, tempe mampu mencerahkan kulit wajah dan tiada kesan bahaya malah akan menampakkan korang sentiasa kelihatan muda.  Kenyataan ini disahkan sendiri oleh penyelidik Kanan Pusat Penyelidik Bioteknologi Industri SIRIM.

3) Selain itu, tempe boleh mengurangkan kolestrol, meningkatan kekuatan tulang, mengurangkan gejala monopous awal dan kandungan protein sama tinggi seperti daging.



4) Tempe sangat bagus untuk mereka yang ada tekanan darah tinggi. Kenapa?  Tempe mengandungi zat besi, flafoid  yang bersifat antioksidan dimana membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

5) Kalau korang ada masalah cirit birit, amalkan makan tempe sebab kandungan protein yang tinggi mempercepatkan tempe untuk dicerna. Tempe juga boleh mengelakkan individu terkena keracunan makanan.

 p /s : Admin pun penggemar tempe ni.. biasa buat ratah je goreng dengan serbuk kunyit .. cicah sambal kicap.. peehhhhh meleleh oiii...

sumber : THR GEGAR